چرا رژیم‌های غذایی مؤثر نیستند؟

چرا رژیم های غذایی مؤثر نیستند؟

 

رژیم های غذایی ، زمانی که شما به گرفتن رژیم در برنامه غذایی‌تان شروع می‌کنید بعدازاینکه چند کیلوگرم از وزنتان کم شد سپس از خط خارج‌شده و مجدداً به حالت اولیه خود برمی‌گردید و وضعیت به همین صورت پیش می‌رود.

 

خیلی از افراد گمان می‌کنند که رژیم غذایی برنامه‌ای تکراری و یکنواخت است که مجبورید کل عمر آن را رعایت کنید و به‌محض شروع باید از غذاهای خاصی استفاده کنید و گروهی از غذاهای دیگر را باید برای همیشه فراموش کنید و به‌طورکلی حجم غذا آن‌قدر کم است که همیشه احساس گرسنگی می‌کنید.

 

رژیم های غذایی
food diets

 

یکی از مشکلاتی که باعث کاهش تمایل افراد به رژیم‌های غذایی می‌شود، برگشت‌پذیری بسیاری از این رژیم‌هاست و رژیم گیرندگان به راین باورند که ما نمی‌توانیم تا آخر عمر این رژیم را حفظ کنیم و به‌محض دور شدن از رژیم، افزایش مجدد وزن شروع خواهد شد.

 

رژیم های غذایی

 

که البته در رژیم های غذایی نادرست مثل رژیم‌های کم‌کالری، دشوار، کاملاً بسته و محدود و غیر اصول این فرضیات نادرست است علی‌الخصوص در رژیم‌هایی که فرد بجای چربی سوزی آب بدن را از دست می‌دهد، وزن کاهش‌یافته با سرعت و حتی در برخی موارد بیشتر از قبل برمی‌گردد. درهرحال نباید فراموش شود که بدن ما به خوردن چربی‌ها و مواد شیرین تمایل شدیدی دارد و اگر در رژیم‌ها این دو بخش اصلی به‌طور کامل حذف شوند قاعدتاً آن رژیم پایدار و ثابت نخواهد بود.

 

food diets

 

شخص رژیم گیرنده دیر یا زود در برابر خواست‌های غریزی بدن خود تسلیم خواهد شده و دوباره به خوردن غذاهای چرب و شیرین روی می‌آورد. علاوه بر این می‌دانیم که غذاهای چرب زمان بیشتری در معده می‌مانند و حس سیری طولانی‌تری به ما می‌دهند درنتیجه بدن ما تمایل بیشتری به غذاهای چرب دارد شاید به علت ریشه در فیزیولوژی بودن بدن باشد.

 

ادامه رژیم های غذایی

 

گزینه دیگری که مانع از شروع یا ادامه رژیم های غذایی می‌شود، تصور تحمیل هزینه اضافی به فرد یا خانواده‌ی او است و اینکه غذای شخص از خانواده جدا باشد هم‌بار مالی و هم‌بار روانی در پی خواهد داشت، هدف این است که فرهنگ صحیح تغذیه ترویج داده شود و این کار در بستر سفره خانواده هم امکان‌پذیر است و سلامت افرادی که با فرد هم‌سفره هستند هم به‌نوعی تأمین می‌شود، این خود می‌تواند انگیزه‌ای برای شروع یا ادامه درمان فرد باشد.

 

رژیم غذایی

 

یکی دیگر از مسائلی که باعث عدم موفقیت در رژیم های غذایی می‌شود، محدودیت‌های شدید کالری یا حذف برخی از وعده‌های اصلی است به‌عبارت‌دیگر فرد با این تفکر که کالری کمتری دریافت می‌کند مثلاً از وعده صبحانه یا شام صرف‌نظر می‌کند که این کار باعث آسیب جدی متابولیسم یا سوخت‌وساز می‌گردد زیرا بدن ما در حالت استراحت هم انرژی مصرف می‌کند و بخش‌هایی مثل مغز، ریه‌ها، کلیه‌ها و قلب برای حفظ عملکرد خود حتی در زمان استراحت نیازمند انرژی هستند.

 

در این افراد بدن دچار احساس قحطی شده و سلول‌های بدن از مصرف انرژی خود در جهت حفظ عملکردهای حیاتی کم می‌کنند در همچنین مواردی چون بیشترین میزان انرژی مصرفی توسط ماهیچه‌ها و عضلات در حالت استراحت مصرف می‌شود، عضلات انرژی مصرفی خود را برای بقا کم می‌کنند و تحلیل عضلانی آغاز می‌شود. ازآنجایی‌که در بین بخش‌های بدن عضلات بیشترین انرژی را مصرف می‌کنند این روش انرژی مصرفی حالت استراحت کاهش‌یافته و کم‌کم وزن به مقدار اولیه خود بازگشته یا حتی بیشتر از قبل خواهد شد.

 

یکی از متخصصان تغذیه می‌گوید چیزی که باعث افزایش وزن می‌شود، مصرف کالری بیش‌ازاندازه و نیاز روزانه که به‌طور منظمی تکرار می‌شود درصورتی‌که ۳۰ درصد کالری باید مواد چربی باشد درنتیجه به میزان چربی در مواد غذایی باید توجه داشت.

 

همان‌طور که میدانیم مواد مختلف غذایی پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و… مواد مفید مختلفی را به بدن می‌رسانند. به‌طور مثال آوا کادو، مغزها (پسته، بادام، گردو و …) چربی‌های مفید و ضروری بدن را، گوشت‌ها، پروتئین‌ها را تأمین می‌کنند و شکلات‌های تلخ غنی از فلاونوئیدها، میوه‌ها غنی از فیبر هستند؛ اما اندازه‌ی مصرفی آن‌ها نیز خیلی مهم است.

ازآنجایی‌که میزان مصرف کالری هر فرد با فرد دیگر مختلف است، مقدار مشخص و معینی را نمی‌توان را به‌طورکلی بیان کرد. متخصصان تغذیه می‌توانند به افراد چاق کمک کنند که چه اندازه کالری را باید روزانه مصرف کنند تا نتیجه درستی از  رژیم لاغری خود به دست آورند.

 

food diets

دلیل شکست رژیم های غذایی

یکی از مشکلاتی که باعث شکست‌های رژیم غذایی می‌شود این است که شخص هم‌زمان با رژیم غذایی به‌طورکلی شیوه زندگی خود را به خیال تغییر رژیم، تغییر می‌دهد و مثلاً الآن به‌جای صرف کردن غذا در رستوران‌های معمولی در جستجوی رستوران‌های رژیمی می‌باشد، انجام ورزش‌های سنگین چندین بار در روز، ثبت‌نام در باشگاه‌های ورزشی و تمرین زیاد و طاقت‌فرسا، روزانه ۱۲ لیوان آب میل کند که این تغییرات جدی گاهی به‌قدری وقت‌گیر خواهند بود .

فرد پس از مدت چند هفته از آن‌ها خسته شده و به زندگی قبلی خود بازخواهد گشت، لذا لازم نیست در شروع برنامه رژیم غذایی زندگی خود را به‌طورکلی تغییر دهید بلکه برداشتن گام‌های کوچک و انجام تدریجی آن‌ها و حرکت به‌سوی سلامتی بهتر جواب خواهد داد.

 

رژیم‌های غذایی

 

از علت‌های دیگر شکست در رژیم های غذایی این است که در روز اول رژیم های غذایی به این فکر می‌کنیم که چقدر اضافه‌وزن داریم به‌ویژه اگر اضافه‌وزن فرد زیاد باشد به نظرش راه بسیار طولانی و سختی را در بر خواهد داشت باعث می‌شود انگیزه خود را از دست دهد بهتر است که هدف‌گذاری به این صورت باشد که با هر کیلو کاهش وزن یک‌قدم به‌سلامتی خود نزدیک‌تر می‌شویم تا بتوانیم راه طولانی را تحت نظر متخصص تغذیه خود به‌راحتی طی نماییم.

 

متخصص تغذیه کمکی که می‌تواند در این زمینه به افراد دهند این است: اطلاعات دادن به مراجعه‌کننده در خصوص بهبود وضعیت سلامتی و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها و تأمین سلامتی جسمی و روحی روانی و رسیدن به وزن مطلوب در رژیم های غذایی می‌باشد.

 

ویژگی های رژیم های غذایی موثر چیست؟

-دررژیم های غذایی موثر است که همراه با ورزش باشد.

-رژیم های غذایی موثر باید اجازه استفاده از انواع مواد غذایی را به گروه های مختلف را بدهد.

 

-رژیم های غذایی موثر باید روندی تدریجی و پایدار داشته باشد.

-رژیم های غذایی موثر باید همراه با پروتئین کنترل شده باشد.

-رژیم های غذایی موثر باید توسط یک متخصص تغذیه یا رژیم درمانی تجویز شود.

-رژیم های غذایی موثر متکی به مکمل ها نیست.

-رژیم های غذایی مناسب نوشیدن مقدار کافی آب رابه شما توصیه می کند.

 

مصرف این ماده غذایی  را بیشتر کنید

میزان برخی مواد غذایی را در رژیم های غذایی خود  افزایش دهید البته به شرطی که میزان کالری دریافتی شما از میزان کالری مجاز شما بیشتر نشود.

انواع میوه ها و سبزیجات با رنگ های مختلف رابه رژیم غذایی خود اضافه کنید.

مصرف  غلات سبوس دار را در رژیم های غذایی خود افزایش دهید.

شیر و فراورده های لبنی کم چرب یا بدون چربی را افزایش دهید.

به جای گوشت قرمز و مرغ از غذاهای دریایی بیشتر استفاده کنید.

استفاده از روغن های گیاهی را جایگزین روغن های جامد کنید

۸غذاهایی که حاوی پتاسیم، فیبر، کلسیم و ویتامین D هستند مانند سبزیجات، میوه ها، شیر و محصولات لبنی و غلات کاملا را در رژِیم های غذایی خود افزایش دهید.

 

در رژیم های غذایی موثرمصرف این غذاهارا کاهش دهید

میزان مصرف سدیم روزانه خود را کم کنید . این مقدار برای افراد بالای ۵۱ سال و افرادی که به بیماری هایی مانند فشار خون بالا، دیابت و یا بیماری های مزمن کلیه دارند باید به مقدار کم مصرف شوند.

 

 

میزان مصرف ز چربی های اشباع شده را به کمتر از ۱۰ درصد برسانید و به جای آن از چربی های اشباع نشده استفاده کنید.

میزان مصرف کالری دریافتی از چربی های جامد و قند را به حداقل ممکن برسانید.

مصرف غلاتی مانند نان های سفید، کیک ها و شیرینی جات را محدود کنید.

مصرف الکل می تواند برای سلامتی شما مضر باشد.

دکتر سید علی کشاورز – متخصص تغذیه

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

19 − 11 =